Formació Europea i altres recursos

CONVOCATÒRIES DE FORMACIÓ

Cicle formatiu del Cos Europeu de Solidaritat

Els joves que realitzen activitats de voluntariat del CES tenen el dret i el deure de participar en les activitats del cicle formatiu, que comprén: la Formació a l'eixida, la Formació a l'arribada, l'Avaluació intermèdia i l'Esdeveniment anual. Les entitats participants facilitaran que els voluntaris assistisquen a aquestes activitats formatives.

Cada any es publica un calendari amb les activitats previstes per al cicle formatiu.

Més informació en la web del CES

 

Formació especialitzada Erasmus+ (TCA)

Les Activitats de Cooperació Transnacional (TCA), són uns cursos de formació especialitzada en el programa Erasmus+ .Consisteixen en jornades i seminaris, visites d'estudis, intercanvi de bones pràctiques o trobades per a fer contactes amb altres organitzacions sobre temes de joventut, que permeten donar formació específica i compartir les millors pràctiques i experiències del programa en tota Europa.

La informació detallada sobre els curs i el perfil dels participants s'arreplega en cadascuna de les convocatòries. La informació s'actualitza periòdicament a la pàgina del INJUVE.

Convocatòries cursos de formació Erasmus+ TCA

A més de les activitats formatives presencials, s'estan desenvolupant cursos en línia d'àmplia participació i accés obert gràcies a la ferramenta d'Internet (MOOC)

+Info

 

Intercanvis Virtuals Erasmus+

Els Intercanvis Virtuals Erasmus+ són una iniciativa recent de la Comissió Europea. Són activitats totalment gratuïtes obertes a la participació de tots els joves de 18 a 30 anys que resideixen a Europa i al Sud del Mediterrani.

Són uns encontres digitals on joves de diferents països es reuneixen per parlar sobre diferents temes. Algunes propostes actuals són joventut, pau i seguretat, alimentació sostenible, combatre el discurs de l'odi, canvi Climàtic o globalització i cultura local, entre d'altres. Cada intercanvi compta amb una duració determinada, que pot incloure d'una a deu sessions.

Consulta tota la informació actualitzada a la web europea del programa Intercanvis Virtuals Erasmus+

+Info

 

Concurs Discover EU

DiscoverEU és una iniciativa de la Unió Europea, basada en una proposta del Parlament Europeu, que ofereix a les persones joves de 18 anys la possibilitat d'obtindre bitllets de tren gratuïts per a descobrir la diversitat d'Europa, la seua riquesa cultural i fer nous amics.
 
En este concurs podràs guanyar un bitllet per a viatjar amb tren durant un mes, un interrail gratuït. Des de la seua posada en marxa, al juny de 2018, ja han sigut 70.000 els joves que han obtingut aquest premi.
 
Com participar?
 
Per a poder ser admés és necessari tindre 18 anys complits en aqueix any, així com tindre la nacionalitat d'un dels Estats membres de la Unió Europea.
 
Tots els candidats/es que siguen triats per a participar en esta iniciativa es convertiran en ambaixadors/es de viatge de DiscoverEU, per la qual cosa seran convidats/des a comptar les seues experiències de viatge a través de xarxes socials com Instagram, Facebook o Twitter, utilitzant l'etiqueta #DiscoverEU. A més, podran participar en el concurs de foto i vídeo #*DiscoverEU*photo/vídeo #Competition i guanyar fantàstics premis.
 
Esta iniciativa permet afegir fins a quatre amics al grup de viatge i combinar plans de viatge amb altres participants del programa a través del grup de FacebookDiscoverEU.
 
Si estàs interessat/da a formar part de la nova convocatòria de DiscoverEU, informa't en la web del programa de les dates de insccripció i emplena el formulari de candidatura online.
 
Consulta la informació actualitzada en la web Discover EU