T'interessa

CARNET JOVE

CARNET JOVE

 

ARA EL CARNET JOVE DE L'IVAJ ÉS GRATUÏT!

Fes-te amb el nou Carnet Jove digital. Només necessitaràs un DNI* o NIE* en vigor.

 

 

Per a tramitar el teu Carnet Jove digital primer consulta les instruccions, després segueix les indicacions d'este enllaç, i el tindràs descarregat (en format PDF) en el teu mòbil en el moment.

IMPORTANT: Has de tindre instal·lat un lector bàsic de PDF en el dispositiu en el qual vages a descarregar-lo (i/o utilitzar-lo). A més, hauràs de proporcionar-nos una adreça vàlida de correu electrònic.

L'únic requisit per a traure-te'l és tindre entre 14 i 30 anys. La seua validesa és de 2 anys.

Si una vegada descarregat el teu Carnet Jove digital vols obtindre'l en format físic, i no l’has sol·licitat al realitzar el tràmit, pots acudir a alguna de les oficines de l'IVAJ amb el justificant que hauràs rebut al correu electrònic.

Si vols obtindre-ho únicament en format físic, segueix les indicacions d'aquest enllaç. Pots consultar els ajuntaments en el següent llistat i/o consultar este mapa.

*En el cas de disposar únicament de Passaport en vigor, podràs obtindre el teu Carnet Jove seguint les indicacions d'aquest enllaç.

A més, porta integrat el Carnet d'Alberguista amb tots els seus descomptes i avantatges afegits.

També pots tramitar-ho com a targeta financera.

 

Amb el teu Carnet Jove trauràs el màxim profit al temps lliure i obtindràs alhora importants avantatges. Podràs beneficiar-te de descomptes en béns i serveis de caràcter social, cultural, de transport, educatiu, recreatiu, esportiu, de consum, etc., a la Comunitat Valenciana, en la resta de Comunitats Autònomes i a Europa.

Este programa es desenvolupa conjuntament amb la resta de Comunitats Autònomes i amb més de 30 països de l'entorn europeu que conponen l'Associació del Carnet Jove Europeu (EYCA), entitat amb seu a Brussel·les, que garanteix la reciprocitat dels citats avantatges en els diferents països adscrits.

Consulta tots els descomptes del Carnet Jove

 

Més informació sobre Carnet Jove963 108 513 / 961 839 497

Carnet jove video

d'interés

Ves enrere Presentem "L'estudi sobre la participació juvenil en la Comunitat Valenciana"

Presentem "L'estudi sobre la participació juvenil en la Comunitat Valenciana"

  • Dona entre 24 i 30 anys; així és el perfil majoritari de participació juvenil en el territori valencià

  • Educar en participació en edats primerenques per fer conscients a les persones joves del seu paper en la societat com a mesura principal

L'"Estudi sobre la Participació Juvenil en la Comunitat Valenciana", presentat pel Consell Valencià de la Joventut, ofereix una visió dels discursos i percepcions de la joventut sobre la participació juvenil al territori valencià, així com suggeriments concrets per millorar-la.

Entre les dades més rellevants, es destaca que un 11,3% de les persones joves enquestades declaren estar actives en associacions o organitzacions juvenils, així com quasi un 20% d'aquests també manifesta que els agradaria fer-ho. Aquesta xifra evidencia la necessitat d'incrementar els esforços per atraure la participació juvenil en els àmbits associatius, doncs, aquestes troben barreres com la falta de temps o d'informació, sent els últims un 36,7% de les persones joves enquestades. També és important recalcar altres obstacles com la sensació que no s'escolta a la joventut, amb una dada alarmant de prop del 78%, així com el desconeixement, la desafecció política, la precarietat econòmica i la falta de temps.

L'altruisme com a impuls de participació de la joventut valenciana
L'estudi, també parla sobre les motivacions que impulsen les i els joves a participar, evidenciant que, el 71'2% de les persones joves ho fa per sentir-se útil ajudant als altres i un 58'9% per a defensar els seus drets i interessos, perquè volen canviar una situació concreta o ajudar a un col·lectiu.

Aquestes dades reforcen la idea de la necessitat de continuar fomentant un moviment associatiu com el que ja tenim al territori valencià; exigent i amb major compromís amb la seua societat. Però, per poder continuar engreixant aquesta modalitat de participació, també s'han d'aplicar mesures que siguen conscients del context en el qual viuen les persones joves valencianes actualment.

Dotar les persones joves de recursos, apropar-les de manera primerenca al món de la participació, optar per la cocreació de polítiques públiques com a model de participació ciutadana, incloent-hi a les entitats juvenils i la joventut en el disseny, desenvolupament i avaluació de les polítiques públiques, són algunes de les mesures que, tant en el Consell Valencià de la Joventut, com en l'estudi, defensen.

L'Estudi sobre la participació juvenil en la Comunitat Valenciana ja està disponible al web de l'ObservatoriJove i al del Consell.