ALBERGS DE LA COMUNITAT VALENCIANA (YOUTH HOSTELS)

ALBERGS DE LA COMUNITAT VALENCIANA (YOUTH HOSTELS)

 

La Xarxa Valenciana d'Albergs Juvenils està distribuïda de nord a sud per tota la geografia valenciana. Hi ha tant a les comarques de l'interior, en paratges de muntanya, com a les comarques costes, molt prop de la mar.

Els albergs juvenils, a més de proporcionar allotjament i manutenció a les/els alberguistas que, individualment o en grups, utilitzen els serveis, són llocs ideals per al desplegament d'una sèrie d'activitats que poden aconseguir des de la pràctica d'esports, fins a objectius culturals, turístics o simplement de caràcter recreatiu.

A més, els albergs, per les seues característiques particulars, són uns llocs idonis per la trobada de persones de diferents nacionalitats, races i cultures, i permeten aconseguir un clima i un ambient de convivència que possibilita l'intercanvi cultural i les experiències compartides.

Per a poder utilitzar els serveis d'un alberg juvenil, tant els dels quals hi ha en la Comunitat Valenciana, com els de la resta dels 4.500 albergs repartits per tot el món, l'únic requisit és posseir el carnet de la Federació Internacional d'Albergs Juvenils (IYHF) i ser, per tant, titular d'un carnet d'alberguista en la modalitat Carnet Jove+Alberguista, juvenil, adulta, familiar o de grup. El carnet és vàlid tant per als albergs nacionals com per als albergs internacionals, ja que la Xarxa Valenciana d'Albergs Juvenils és membre de ple dret de la IYHF.

En la Xarxa Valenciana d'Albergs Juvenils podem trobar tant els albergs de titularitat pública (els albergs de l'IVAJ) com els de titularitat privada.

 

 

 

Albergs de l'IVAJ

Ves enrere Alberg juvenil Mare de Déu del Lledó. Castelló de la Plana

Alberg juvenil Mare de Déu del Lledó. Castelló de la Plana

C/ dels Orfebres Santalínea, 2 

12005 Castelló de la Plana 
(La Plana Alta) 
Tel.: 964 558 870 - Fax: 964 558 871
lledo_ivaj@gva.es

 

 

L'edifici, a Castelló de la Plana mateix, consta d'una planta baixa i dos pisos. A la planta baixa hi ha la recepció, la secretaria, la direcció, diverses sales, el menjador i la cuina, i també una pista poliesportiva apta per a practicar futbol sala, handbol, basquetbol i altres activitats d'aire lliure. A la primera planta hi ha 23 dormitoris (dos d'ells amb bany individual) i una saleta de TV i dues aules-taller. Mentre que la segona planta té 38 dormitoris i sala de TV. Quasi totes les habitacions són dobles, i cada dos dormitoris comparteixen una cambra de bany.

S'ha de tindre en compte que durant quasi tot l'any (de setembre a juny) una gran part de les places estan reservades per a cobrir les necessitats de la residència universitària que s'allotja en estes mateixes instal·lacions.

Situaciò geogràfica

A Castelló de la Plana, una ciutat que, a més del turisme, basa la seua economia en la indústria de la ceràmica i en l'agricultura. El clima és suau, amb una temperatura mitjana anual de 17°, cosa que permet la pràctica de qualsevol activitat esportiva durant tot l'any. Les festes es celebren el tercer diumenge de quaresma, en honor a Santa Maria Magdalena, i, entre els actes, cal destacar el Pregó, la Romeria de les Canyes i la Processó de les Gaiates. 
Al centre de la ciutat trobem monuments tan importants com el Fadrí, que és una torre campanar de 58 m d'alçada, de planta octogonal (s. XVI-XVII); la catedral de Santa Maria, un dels exemples més representatius del gòtic (del s. XIII-XIV); l'edifici de l'Ajuntament (s. XVIII); la Llotja (s. XVII)... S'hi ha de destacar també el convent de les Caputxines, del s. XVIII, que alberga una important pinacoteca de Zurbarán, i museus tan interessants com el de Belles Arts i l'Etnològic de la Diputació.  

Com arribar a l'alberg

 • Cotxe: N-340; autopista A7, eixides 46 i 47  
 • Tren: RENFE (inf. tel. 912 320 320) 
 • Autobús: l'empresa HIFE (inf. tel. 963 49 23 10)

Instal·lacions i serveis

 • 2 sales d'estar amb una capacitat de 30 persones per sala 
 • Pista poliesportiva
 • Lloguer de llençols
 • Ascensor
 • Internet en totes les habitacions (no Wifi)
 • Zona d'oci amb taula de ping-pong i futbolí
 • Màquines d'autoservei
 • Aparells audiovisuals
 • Calefacció

Distribució i capacitat

Com que és una residència d'estudiants, durant el curs escolar Mare de Déu del Lledó no disposa de places per a alberguistes. Així doncs, només funciona com a alberg juvenil el mes de juliol. 

Capacitat total: 100 places 

 • 50 habitacions de 2 llits amb bany compartit cada dues habitacions

Activitats recomanades

 • Peníscola 

Situada a uns 65 km, és una ciutat única pel seu emplaçament, ja que es troba sobre un tómbolo, unit a la península per un istme. El nucli antic està envoltat de muralles i, dalt del tot, s'alça, majestuosament, el Castell del Papa Luna, acabat al segle XIV. 

 • Vilafamés 

A uns 25 km de Castelló de la Plana, amb un interessant museu d'Art Contemporani. 

 • La Vall d'Uixó 

A 30 km, on hi ha les famoses grutes subterrànies de Sant Josep. 

 • Montanejos 

A uns 80 km de Castelló de la Plana. Des d'allí es pot recórrer tota la serra d'Espadà. També és bastant conegut per les seues aigües termals. 

 • Morella 

A 100 km de Castelló de la Plana. La ciutat sencera és un monument, però podem destacar-hi la basílica de Santa Maria la Major, les muralles que envolten la ciutat i el Castell, a la banda més alta. 

 • Onda 

A uns 20 km de la capital de La Plana Alta, amb un magnífic museu de Ciències Naturals.

PUBLICADOR OCULTO LOCALIZACION ALBERGUES ivaj

Albergue Juvenil Torre de Alborache

Albergue Juvenil Mar i Vent

Albergue Juvenil La Florida

Albergue Juvenil Biar

 • Alberg de Biar
 • Ubicació:
  • Partida Llomes Mare de Deu, 6
  • 03410 - Biar Alacant Espanya

Albergue Juvenil la Marina

Albergue Juvenil Sant Crist del Mar

Albergue Juvenil Mare del Deu del Lledó

Albergue Juvenil Argentina

mapa localizacion albergues IVAJ

ALBERGS DE LA COMUNITAT VALENCIANA (YOUTH HOSTELS) CONTINUACIO

En la Comunitat Valenciana també hi hi ha albergs juvenils, gestionats per entitats privades, que estan adherits a la Red Española de Albergues Juveniles, REAJ, que faciliten a jóvens, i no tan jóvens, no sols allotjament sinó també un ambient per a intercanviar experiències: