D'interés

« Ves enrere

La Xarxa Jove de l'IVAJ reuneix corresponsals juvenils en tres trobades al llarg d'esta setmana

La Xarxa Jove de l'IVAJ reuneix corresponsals juvenils en tres trobades al llarg d'esta setmana

El director de l'IVAJ ha destacat que la informació juvenil és més ràpida i territorialitzada gràcies als i les corresponsals.

El director general de l'IVAJ, Jesús Martí, ha indicat que "la informació juvenil millora en rapidesa i territorialitat amb corresponsals en instituts, barris i associacions" en la "Trobada' que se celebra en el campament juvenil Jaume I, en Alcossebre.
Martí ha destacat que "esta setmana corresponsals juvenils de Castelló Nord, de la Xarxa Joves.net i de Castelló Sud es donen cita en este campament per a fer balanç d'un curs, condicionat per la COVID-19 i per a plantejar noves propostes per al pròxim".
 
En este sentit, Martí ha valorat que el programa de corresponsals suposa facilitar informació útil i rellevant, de jove a jove, una informació territorializada i organitzada per la Xarxa Jove.
 
A més, ha valorat "les noves propostes desenvolupades al costat de l'Agència Europea d'Informació i Assessorament Juvenil (Eryica), que inclou el disseny d'eines digitals per a avançar en esta línia".
 
Els i les corresponsals juvenils col·laboren amb els serveis d'informació juvenil d'un municipi o comarca detectant les necessitats i demandes informatives i acostant directament la informació a la joventut del seu centre educatiu, barri o associació.
 
També al campament Jaume I s'han incorporat 20 voluntaris i voluntàries del camp de voluntariat juvenil Diverteix-te I. Martí, que ha acudit acompanyat pel subdirector de l'IVAJ, Raul Puerta, ha destacat el servei a la comunitat que realitzen i, en particular, l'organització d'un programa d'activitats per a menors en risc d'exclusió social.
 
"El treball amb la infància és una experiència enriquidora" i ha desitjat que gaudisquen de "un temps d'amistat, de jocs i de compromís".
 
Trobada de Corresponsals Castelló Nord
La primera 'Trobada', els dies 5 i 6 de juliol, reuneix més de cinquanta joves del grup Castelló Nord dels IES Els Ports de Morella, IES Vilafranca de Vilafranca, IES Pere-Enric Barreda i Edo de Benassal, CES Alt Maestrat d'Albocàsser i l'IES Serra d'Irta d'Alcalà de Xivert. La 'Trobada' està organitzada per l'IVAJ amb la col·laboració de la Mancomunitat comarcal Els Ports, Mancomunitat Alt Maestrat i l'Ajuntament d'Alcalà de Xivert.
 
El grup de Castelló Nord treballa sobre les xarxes socials, el projecte DesYing i realitzen jocs i dinàmiques d'entreteniment, així com tallers interactius en grups bambolla.
 
Corresponsals Xarxa Joves.net i Castelló Sud
Els dies 7 i 8 de juliol serà la 'Trobada' de 'Corresponsals/Alumnat Actiu' de la Xarxa Joves.net, en la qual participen més de 55 joves de Mislata, Torrent, Mancomunitat del Barri del Crist-Aldaia, Sagunt, Xirivella, Alaquàs, Silla, Picassent i Albal. En les trobades realitzaran dinàmiques i activitats esportives a la platja.
 
En la tercera 'Trobada' de corresponsals de Castelló Sud, els dies 9 i 10 juliol, participen més de 50 joves de 'casals joves' dels ajuntaments de l'Alcora, Benicàssim, les Alqueries, Nules i Onda, dins del programa #Connecta't, que desenvoluparan tallers creatius, coneixeran el Projecte Desyign i activitats d'oci educatiu.