D'interés

« Ves enrere

L'IVAJ porta la 8a Trobada de Teatre Jove a Alacant

L'IVAJ porta la 8a Trobada de Teatre Jove a Alacant

Els centres educatius d'Elx, Sant Vicent del Raspeig i Villena presenten les seues obres. A més pots trobar vídeos de totes les representacions i materials pedagògics per al professorat en la web dels trobades.

La 8a Trobada de Teatre Jove completa la seua 'gira virtual' este dimecres, 26 de maig, amb la participació dels centres educatius de la província d'Alacant La nostra Senyora del Carmen d'Elx, l'IES Las Fuentes de Villena i l'IES María Blasco de Sant Vicent del Raspeig.

La Trobada de Teatre Jove és un programa patrocinat per Carnet Jove de l'IVAJ en el qual diferents grups de teatre d'Educació Secundària, de cases de joventut i d'associacions juvenils de la Comunitat Valenciana exhibeixen les seues obres.

Les presentacions dels projectes de grups de València es van realitzar el passat 12 de maig i la de grups de Castelló, el 19 de maig. En cada jornada, els i les estudiants mostren les seues obres, gravades prèviament, i participen en diàlegs en línia amb la resta de centres que presenten els seus propuestas.

La Trobada permet la trobada de joves i professorat que creen i munten espectacles en els seus centres, gaudeixen del teatre i es formen mitjançant les arts escèniques en el sentit més ampli -dansa, música, plàstica, teatre, expressió corporal-, per a exhibir les seues 'performance', formar-se en tallers amb professionals de les arts escèniques i la pedagogia i per a conéixer i conviure amb altres persones que viuen el teatre en l'Educació Secundària.

Trobada en la xarxa
Esta edició ha suposat la digitalització del projecte i la implementació d'un lloc web, on tota l'activitat queda registrada, habilitant també recursos didàctics disponibles gratuïts per al professorat.

Els centres de la província de València participants han sigut el Col·legi Mare de Déu de l'Olivar d'Alaquàs, Escola Els Carolines de Picassent i l'IES Sedaví de València. Les representacions de Castelló han sigut a càrrec de l'IES Bovalar, en col·laboració amb la Residència Savia, de Castelló; l'IES Miquel Peris del Grau de Castelló i l'IES Violant de Casalduch de Benicàssim.

La nova modalitat virtual permet accedir als espectacles a través del repositori disponible en la web. L'activitat s'etiqueta en les xarxes amb #trobadadeteatrejove.

L'IVAJ col·labora en este projecte juntament amb el col·lectiu Projecte Inestable, el Màster de Teatre Aplicat (UV), AVEC Teatre, Teatre de Caixó, Projecte #teentheatre i el Cefire Artísticoexpressiu. En la iniciativa també participen la Federació d'Ensenyament de CCOO PV, l'Institut Valencià de Cultura (IVC), Centre Cultural Les Cigarreras, Universitat Jaume I de Castelló (UJI) i l'Ajuntament d'Alacant.