D'interés

« Ves enrere

L'IVAJ Inicia el camp de voluntariat 'Diverteix-te I' en el campament Jaume I d'Alcossebre

L'IVAJ Inicia el camp de voluntariat 'Diverteix-te I' en el campament Jaume I d'Alcossebre

20 joves inicien el seu voluntariat per a organitzar activitats lúdiques per a 20 menors en risc d'exclusió social. El projecte es desenvolupa, del 4 al 18 de juliol, en col·laboració amb la Direcció General d'Infància.
L'IVAJ inicia el camp de voluntariat 'Diverteix-te I' en el campament Jaume I en Alcossebre, amb un total de 20 joves de la Comunitat Valenciana disposats a realitzar el seu voluntariat, del 4 al 18 de juliol.
 
El camp 'Diverteix-te I' de treball amb la infància, està inclòs en la programació de Viu la Solidaritat i té com a objectiu realitzar activitats lúdiques i soci-educatives per a 20 xiquetes i xiquets, entre els 9 i els 12 anys, en risc d'exclusió social.
 
El voluntariat consisteix en la convivència, cura i assistència dels xiquets i xiquetes, així com en el desenvolupament d'activitats d'oci i temps lliure i, concretament, l'execució d'activitats lúdiques per als diferents grups amb activitats educatives i garantint la seua seguretat, així com a les
seues necessitats.
 
Els primers dies els i les voluntàries reben formació sobre l'acolliment de participants, així com sobre la programació per a l'activitat. A continuació, el grup voluntari conviurà amb els xiquets i xiquetes durant 24 hores al dia, atenent a totes les demandes que puguen tindre, sempre supervisat i orientat per un equip de monitors i monitores
 
També està prevista la realització d'excursions, visites, tallers i activitats formatives, d'animació, vetlades nocturnes, dinàmiques de grup, activitats esportives i jocs.
 
Este camp, organitzat amb la col·laboració de la Direcció general d'Infància, brinda l'oportunitat per a passar unes vacances diferents, solidàries i creatives.
 
L'IVAJ ha organitzat este estiu tres camps de treball amb la infància. Dues edicions de Diverteix-te', la segona en l'alberg de Moraira, de l'1 al 15 d'agost, i 'Anima't' en Alcossebre, del 18 al 27 de juliol.
 
Els camps de voluntariat juvenil són un tipus d'activitats en les quals un grup de joves es comprometen voluntàriament per a dur a terme un projecte amb contingut social en favor de la comunitat, tot això, combinat amb activitats d'animació.