T'interessa

D'interés

Ves enrere L'IVAJ i EAPN Comunitat Valenciana acostaran a un miler de joves a projectes socials per a previndre discursos de discriminació i aporofobia

L'IVAJ i EAPN Comunitat Valenciana acostaran a un miler de joves a projectes socials per a previndre discursos de discriminació i aporofobia

Una vintena de centres educatius se sumen al programa 'En marxa per la inclusió 2021' per a trencar estereotips sobre la pobresa i la inclusió social, amb l'objectiu de transmetre valors solidaris d'inclusió, solidaritat i voluntariat entre joves

L'IVAJ i la EAPN Comunitat Valenciana-Xarxa per la Inclusió (EAPN CV) acostaran la realitat de la pobresa i l'exclusió social a més d'un miler de joves d'una vintena de centres educatius de la Comunitat Valenciana, mitjançant accions en les quals s'abordaran també les possibilitats de voluntariat social d'algunes de les 31 entitats que conformen la EAPN CV.

L'objectiu d'esta col·laboració és que la joventut adquirisca coneixements i trenque amb visions estereotipades de la pobresa i de la inclusió social, i previndre d'esta manera discursos de discriminació i aporofobia.

El conveni de col·laboració del programa 'En Marxa per la Inclusió. Transmissió de valors solidaris, de la inclusió, la diversitat i el voluntariat entre joves' en 2021 inclou entorn de 40 activitats entre xarrades telemàtiques i/o presencials, així com visites guiades a recursos d'entitats d'inclusió social, on professionals del sector social i testimoniatges en primera persona tractaran de trencar amb visions estereotipades sobre la realitat de la pobresa i l'exclusió.

També s'identificaran algunes accions de voluntariat possibles en el marc de la lluita contra la pobresa i per la inclusió social.

El director de l'IVAJ, Jesús Martí, ha valorat este programa "que permet acostar el coneixement sobre la realitat de la pobresa de la mà d'entitats que treballen diàriament per la inclusió".

Martí ha recordat que "esta iniciativa forma part de M'importa amb l'educació en valors solidaris que fan front a l'aporofobia i la discriminació. És un treball conjunt des de les polítiques de joventut que afavoreix una societat més inclusiva, conscient i desperta".

En Marxa per la inclusió. Transmissió de valors solidaris de la inclusió, la diversitat i el voluntariat social entre joves
Durant els mesos de novembre i desembre entorn d'un miler de joves es formaran i acostaran a la realitat de la pobresa i l'exclusió social en la Comunitat Valenciana des de la perspectiva de les persones que han tingut experiència en pobresa i de les entitats d'inclusió social que treballen amb ellas.

La finalitat és conéixer esta problemàtica social en la Comunitat Valenciana i trencar amb visions estereotipades sobre el treball de les entitats socials i la imatge de les persones i col·lectius que pateixen la pobresa i l'exclusió social. L'objectiu últim és previndre discursos de discriminació i aporofobia entre la joventut de la Comunitat Valenciana.

Està confirmada la participació en el programa d'alumnat dels centres educatius IES Violant de Casalduch (Benicàssim); IES Penyagolosa (Castelló), IES Violant de Casalduch (Benicàssim); IES Penyagolosa (Castelló), IES Ximen d'Urrea (l'Alcora); IES Vilafranca (Vilafranca); IES Serra d'Espadà (Onda); IES Jaume I (Burriana); IES Francesc Ribalta (Castelló); IES Jordi de Sant Jordi (València); IES Ramón Muntaner (Xirivella); IES Carles Salvador (Aldaia); CIPFP Faitanar (Quart de Poblet); IES Districte Marítim (Valencia); IES Sucro (Albalat de la Ribera); CIPFP Misericordia (València) e IES Josep Segrelles (Albaida).

En la primera part, la EAPN CV-Xarxa per la Inclusió impartirà tallers en modalitat presencial i telemàtica on s'explicarà l'estat de pobresa a Espanya i en la Comunitat Valenciana, a través del seguiment de l'indicador Arope que inclou un concepte multidimensional per a definir la pobresa i l'exclusió social. Així mateix, s'analitzarà la realitat descrivint aspectes que trenquen amb la discriminació i aporofobia.

La segona part del projecte consisteix a conéixer l'acció social d'alguna de les 31 entitats que conformen actualment l'EAPN CV. Esta part del projecte programarà tallers telemàtics amb entitats que conformen la Xarxa per la Inclusió o visites guiades a recursos d'estes entitats que puguen visitar-se de manera presencial.

En estos tallers, professionals, personal voluntari i persones usuàries explicaran com és l'àmbit d'actuació de l'entitat trencant amb visions estereotipades del treball d'inclusió social i traslladant la realitat diversa de les persones en situació de major vulnerabilidad.

Se programaran entorn a 40 activitats en el marc d'este conveni, en les quals podran participar també el personal de la Xarxa Jove de la Comunitat Valenciana.

El conveni 'En Marxa per la Inclusió. Transmissió de valors solidaris, de la inclusió, la diversitat i el voluntariat entre joves' es desenvolupa en el marc de la campanya 'M'importa. Educar en valors' de l'IVAJ, i es fonamenta en la línia de sensibilització de l'Estratègia Valenciana per a la Igualtat de Tracte, la No Discriminació i la Prevenció dels Delictes d'Odi 2019-2024.

L'EAPN CV està constituïda actualment per 31 entitats: Accem, Acción contra el Hambre; Acoec; Àmbit, Alanna; APIP-ACAM; Avant; Cáritas CV; CEAR PV, Cepaim, Coceder-CDR La Safor, Codifiva, COEESCV, COTSV, Cruz Roja CV; Fundación Altius; Fundació Esplai; Fundación Iniciativa Solidaria Ángel Tomás; Iniciatives Solidàries; Inpavi; Jovesolides; Fundación Secretariado Gitano; Fundación Adsis; MPDL; Fundación Nova Feina; Fundación Novaterra; Patim; RAIS Fundación; Por ti Mujer; Sant Joan de Déu Serveis Socials València e YMCA.

Els centres educatius i les persones entre 16 i 30 anys interessades a participar en el projecte 'En marxa per la inclusió' poden sol·licitar més informació en el correu electrònic.