D'interés

« Ves enrere

JOVES.SEX

JOVES.SEX

La Xarxa JOVES.NET posa en marxa un servei integral d'informació, orientació i assessorament per a joves en matèria de sexualitat, recursos anticonceptius i salut psico-afectiva, sota el nom JOVES.SEX. Aquest servei, a més d'atenció telefònica a càrrec de professionals de l'àmbit de la psicologia i sexologia, contempla activitats i tallers específics per a l'alumnat dels centres d'educació secundària. Aquest programa està dirigit a joves d'entre 12 i 30 anys dels 22 municipis integrants del Consorci Xarxa JOVES.NET. 
En l'acte de presentació, celebrat en el Centre Matilde Salvador d'Aldaia, participaren el president de Xarxa JOVES.NET i regidor de joventut de l'Ajuntament d'Aldaia, Sergio Gómez, el director general de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) de la Generalitat Valenciana, Jesús Martí, el coordinador de l'Oficina Valenciana d'Acció Comunitària en Salut (OVACS), Joan Quiles, i les representants de la Federació de Planificació Familiar Estatal (FPFE) responsable de la implementació del servei, Raquel Hurtado i Ana Isabel Ponce. 
Jesús Martí, va valorar la necessitat de JOVES.SEX "com un nou recurs al servei del benestar emocional de les persones joves tant des del punt de vista de la sexualitat com en la dimensió de la salut psico-afectiva". El director de l'IVAJ també va destacar que "iniciarem aquest programa amb la Xarxa JOVES.NET, que reuneix 22 municipis i l'experiència en programes dels quals pilot innovadors com el de corresponsals juvenils o itineraris d'igualtat han demostrat la seua eficàcia. Des de l'IVAJ confiem en aquest programa pilot i que amb la col·laboració de municipis i mancomunitats puga fer-se extensiu a tot el territori dins de l'Estratègia Valenciana de Joventut i la municipalització dels serveis". 
El servei d'orientació i assessorament a joves es desenvoluparà de dilluns a divendres de 18 a 20h a través del telèfon i whastapp 669930981. Els professionals encarregats del servei també derivaran a les i els joves a recursos especialitzats sobre la matèria en els seus municipis i detectaran situacions de risc que puguen meréixer un seguiment i intervenció per part dels serveis de joventut o altres àrees especialitzades.
En el marc del projecte JOVES.SEX, paral·lelament al servei d'atenció a joves, s'elaboraran materials didàctics d'accés lliure des de la web www.joves.net sobre sexualitat i un catàleg dels recursos públics en la matèria en els corresponents en els municipis. A més, durant els pròxims mesos, amb l'inici de les classes, s'organitzaran tallers, activitats i campanyes específiques per a l'alumnat dels Centres d'Educació Secundària dels municipis integrants de la Xarxa JOVES.NET.