D'interés

« Ves enrere

'Teixint amb Corresponsals Juvenils 21'

'Teixint amb Corresponsals Juvenils 21'

L'IVAJ dona suport al seminari estatal 'Teixint amb Corresponsals Juvenils 21' de la Xarxa Joves.net

L'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) dona suport al seminari estatal telemàtic 'Teixint amb Corresponsals Juvenils21' de la Xarxa Joves.net que es celebra el 14 d'abril.
 
El seminari, organitzat per la comissió de corresponsals juvenils del Consorci Xarxa Joves.net té com a objectiu d'ampliar, debatre i conéixer projectes similars de Corresponsals a nivell nacional.
 
La trobada s'inscriu en les activitats programades en el conveni de col·laboració entre l'IVAJ i la Xarxa Joves.net. El director general de l'IVAJ, Jesús Martí, i el president del Consorci, Sergio Gómez, participaran en l'esdeveniment.
 
La iniciativa es dirigeix a professionals de joventut amb experiència, que tinguen implementats en els seus municipis programes de corresponsals o antenes juvenils i/o xarxes de joves en centres educatius, centres juvenils o altres espais de participació que siguen difusors d'informació juvenil i que alhora formen part d'una xarxa comarcal, regional o estatal.
 
La intenció del seminari és compartir bones pràctiques del treball en xarxa amb projectes consolidats i debatre sobre millores en normativa, protocols, relacions polítiques, educatives, entre altres.
 
 
 
 
Bones pràctiques
 
El seminari s'obri a les 10 hores, a través del canal de Youtube de l'IVAJ, amb les intervencions de la Xarxa joves actius/as de la Xarxa Joves.net; de Influencer d'informació juvenil de la Xarxa Municipal d'informació juvenil de l'ajuntament de Madrid; la Xarxa joves informadors/es de Vitòria-Gasteiz i la dinamització en IES secundària/batxillerat de l'ajuntament de Boadilla del Monte.
 
Així mateix, participen Joves Altaveu. PIDCES de la comarca de la Garrotxa; la Xarxa punts d'informació juvenil de l'ajuntament de Logronyo; els Esbarjos alternatius del Centre Jove Tarazona; el Programa Corresponsals de Pamplona i Eryica, l'Agència europea d'Informació i assessorament juvenil amb el projecte DESYIGN, 'Innovative youth information design and outreach', disseny innovador de la informació juvenil i de la seua difusió.
 
L'esdeveniment s'emetrà en obert en el canal de Youtube de l'IVAJ durant la jornada del matí i serà gravat per a poder publicar-ho posteriorment en xarxes socials.
 
La Xarxa Joves.net està formada pels ajuntaments d'Alaquàs, Albal, Aldaia, Almussafes, Benetússer, Catarroja, Godella, Manises, Mislata, Moncada, Paiporta, Paterna, Picanya, Picassent, la Pobla de Farnals, Quart de Poblet, Sagunt, Sedaví, Silla, Torrent, Xirivella i la Mancomunitat Intermunicipal Barri del Crist.
 
La Xarxa és un consorci amb més de 22 municipis que es va formar a mitjan anys 90, amb la intenció de desenvolupar coordinadament una sèrie d'actuacions dirigides a la joventut des de les seues respectives poblacions.
 
Esta xarxa de treball comparteix un comú denominador: desenvolupar polítiques de joventut basades en claus metodològiques comunes, com per exemple la participació, la creativitat i la innovació, l'animació relacional, la informació i el treball en xarxa. La metodologia es desenvolupa a través de comissions de treball sectorials mitjançant cooperació intermunicipal.
 
La comissió 'Corresponsals' posa el focus en l'apoderament de les i els adolescents en el seu entorn local, que s'impliquen amb els seus centres educatius, amb els centres i els serveis juvenils municipals, facilitant d'esta manera, la informació juvenil als seus companys i companyes.
 
 
Canal YouTube IVAJ: consultar ací