T'interessa

Igualtat i diversitat

Igualtat i diversitat

 

 

Recursos igualtat de gènere:

Institut de les Dones

Centre Dona (Atención 24 horas llamando al 900 580 888)

ATENPRO: Servei Telefònic d'Atenció i Protecció a les víctimes de la violència de génere ( 900 22 22 92)

Recorda que en cas d'emergència pots telefonar al 112 o al 016

            

 

Recursos LGTBIQ+:

LGTBIQ+ designa de manera col·lectiva a lesbianes, gais, bisexuals, transexuals, transgènere, bisexuals, intersexuals i queers. La suma (+) inclou a les persones que no están representades en les lletres, com poden ser les persones asexuals o pansexuals.

 

Orienta, servei de la Generalitat Valenciana que assessora i fa costat a persones pertanyents al col·lectiu LGTBI

Asociació Lambda

CLGS, Col·lectiu LGTB de la Safor

Galesh, associació de families homoparentals

Chrysallis, associació de families de menors trans

 

Recursos diversitat funcional:

El terme diversitat funcional pretén evitar la diferència pejorativa de paraules com a discapacitat o minusvalidesa.

Plena Inclusió, moviment associatiu que lluita a Espanya pels drets de les persones amb diversitat funcional intel·lectual o del desenvolupament i les seues families.

FESORD - Comissió de juventut JOVESORD

+info - Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives 

 

Recursos poble gitano:

Denominat també com a zíngar, romaní o rom, es tracta d'una comunitat o ètnia procedent de l'Índia que ha conservat una cultura pròpia i trets físics comuns en molts casos.

M'Importa: La veu gitana      

Estratègia Valenciana per a la Igualtat i la Inclusió del Poble Gitano 2018-2023

Fundació secretariat gitano

 

Recursos diversitat religiosa:

''Tota persona te dret a la llibertad de pensament, de consciència i de religió''

-Art. 18 de la Declaració Universal dels Drets Humans

 

Fundació Pluralisme i Convivència

Observatori del pluralisme religiós a Espanya

 

Recursos inclusió social:

Renda Valenciana d'Inclusió -  prestació econòmica i professional dirigida a les persones en risc d'exclusió de la Comunitat Valenciana. 

Persones migrants Xarxa PANGEA

ATLAS - Servei gratuït de la Generalitat d'informació bàsica i atenció especialitzada per a migrants i refugiats/des.

Com contactar: tlf. gratuït 900 404 403. Correu electrònic: Alacant: atlas.alc@gva.es; Castelló de la Plana: atlas.cas@gva.es; València: atlas.vlc@gva.es 

Horari d'atenció (dies laborables): De dilluns a divendres, de 09h a 14h; Dimarts i dimecres, de 15h a 19h.

Entitats gestores:

 

En marxa per la Inclusió  

Notícies

Ves enrere L'IVAJ posa en marxa el Carnet Jove digital

L'IVAJ posa en marxa el Carnet Jove digital

L'Institut Valencià de la Joventut, dependent de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques inclusives, llança el nou Carnet Jove digital a través d'aquest enllaç, una aposta per la simplificació administrativa i la digitalització amb la qual l'IVAJ adapta els seus serveis als usos habituals de la joventut.

D'aquesta manera, les persones joves interessades a obtindre el Carnet Jove poden sol·licitar-lo en línia i rebran automàticament el carnet digital en el seu correu electrònic. Això permetrà que els usuaris i usuàries puguen portar-ho en el seu dispositiu mòbil, la qual cosa suposarà una major comoditat en la seua utilització.

Per a accedir al formulari en línia no és necessari certificat digital; la persona sol·licitant només ha d'emplenar un qüestionari amb les seues dades personals i el pagament de la taxa corresponent s'efectua a través de la plataforma en línia.

Les persones joves que desitgen rebre també la credencial en format físic poden seleccionar la seua recollida en qualsevol de les seus de l'IVAJ (Alacant, València o Castelló), o als ajuntaments amb els quals l'IVAJ ha subscrit el corresponent conveni. Els qui preferisquen sol·licitar el Carnet Jove presencialment, podran fer-ho també en algun d'aqueixos Ajuntaments.

Per part seua, les dones víctimes de violència de gènere i les persones joves pertanyents a col·lectius vulnerables exemptes del pagament de la taxa, així com les i els joves amb passaport, hauran d'acudir (de manera temporal) presencialment a l'IVAJ o als ajuntaments per a sol·licitar el seu Carnet Jove.

El Carnet Jove permet a les persones joves de la Comunitat Valenciana beneficiar-se de descomptes i avantatges en béns i serveis de caràcter social, cultural, de transport, educatiu, recreatiu, esportiu o de consum, en la Comunitat Valenciana, en la resta de comunitats autònomes i en tota Europa. Es tracta d'un programa de l'Associació del Carnet Jove Europeu, de la qual forma part l'IVAJ. Actualment, quasi 200.000 joves de la Comunitat Valenciana posseeixen el Carnet Jove.