T'interessa

Igualtat i diversitat

Igualtat i diversitat

 

 

Recursos igualtat de gènere:

Institut de les Dones

Centre Dona (Atención 24 horas llamando al 900 580 888)

ATENPRO: Servei Telefònic d'Atenció i Protecció a les víctimes de la violència de génere ( 900 22 22 92)

Recorda que en cas d'emergència pots telefonar al 112 o al 016

            

 

Recursos LGTBIQ+:

LGTBIQ+ designa de manera col·lectiva a lesbianes, gais, bisexuals, transexuals, transgènere, bisexuals, intersexuals i queers. La suma (+) inclou a les persones que no están representades en les lletres, com poden ser les persones asexuals o pansexuals.

 

Orienta, servei de la Generalitat Valenciana que assessora i fa costat a persones pertanyents al col·lectiu LGTBI

Asociació Lambda

CLGS, Col·lectiu LGTB de la Safor

Galesh, associació de families homoparentals

Chrysallis, associació de families de menors trans

 

Recursos diversitat funcional:

El terme diversitat funcional pretén evitar la diferència pejorativa de paraules com a discapacitat o minusvalidesa.

Plena Inclusió, moviment associatiu que lluita a Espanya pels drets de les persones amb diversitat funcional intel·lectual o del desenvolupament i les seues families.

FESORD - Comissió de juventut JOVESORD

+info - Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives 

 

Recursos poble gitano:

Denominat també com a zíngar, romaní o rom, es tracta d'una comunitat o ètnia procedent de l'Índia que ha conservat una cultura pròpia i trets físics comuns en molts casos.

M'Importa: La veu gitana      

Estratègia Valenciana per a la Igualtat i la Inclusió del Poble Gitano 2018-2023

Fundació secretariat gitano

 

Recursos diversitat religiosa:

''Tota persona te dret a la llibertad de pensament, de consciència i de religió''

-Art. 18 de la Declaració Universal dels Drets Humans

 

Fundació Pluralisme i Convivència

Observatori del pluralisme religiós a Espanya

 

Recursos inclusió social:

Renda Valenciana d'Inclusió -  prestació econòmica i professional dirigida a les persones en risc d'exclusió de la Comunitat Valenciana. 

Persones migrants Xarxa PANGEA

ATLAS - Servei gratuït de la Generalitat d'informació bàsica i atenció especialitzada per a migrants i refugiats/des.

Com contactar: tlf. gratuït 900 404 403. Correu electrònic: Alacant: atlas.alc@gva.es; Castelló de la Plana: atlas.cas@gva.es; València: atlas.vlc@gva.es 

Horari d'atenció (dies laborables): De dilluns a divendres, de 09h a 14h; Dimarts i dimecres, de 15h a 19h.

Entitats gestores:

 

En marxa per la Inclusió  

Notícies

Ves enrere 2023, l'any de les capacitats

2023, l'any de les capacitats

La Comissió posa en marxa l'Any Europeu de les Capacitats


 

La doble transició ecològica i digital està creant noves oportunitats per a les persones i l'economia de la UE. Disposar de les capacitats adequades permet a les persones travessar amb èxit els canvis en el mercat laboral i participar plenament en la societat i la democràcia. Això garantirà que ningú es quede arrere i que la recuperació econòmica, així com la doble transició ecològica i digital, siga socialment justa i equitativa. Una mà d'obra amb les capacitats que es demanden també contribueix al creixement sostenible, condueix a una major innovació i millora la competitivitat de les empreses.

No obstant això, actualment més de tres quartes parts de les empreses de la UE assenyalen que tenen dificultats per a trobar treballadors amb les capacitats necessàries, i les últimes xifres d'Eurostat indiquen que només el 37 % dels adults reben formació de manera periòdica. El Índex de l'Economia i la Societat Digitals mostra que 4 de cada 10 adults i 1 persona de cada 3 que treballa a Europa manquen de competències digitals bàsiques. A més, ja en 2021 va haver-hi escassetat en 28 ocupacions, des de la construcció i l'assistència sanitària fins a l'enginyeria i les tecnologies de la informació, la qual cosa mostra una demanda creixent de treballadors tant altament qualificats com poc qualificats. També hi ha una baixa representació femenina en professions i estudis relacionats amb la tecnologia, ja que només 1 de cada 6 especialistes en TU i 1 de cada 3 llicenciats en ciències, tecnologies, enginyeries i matemàtiques (CTIM) són dones.

Les habilitats dures i blanes constitueixen el coneixement que aportes a l'equip. Totes aquestes competències són l'essència de la teua manera de treballar, tant en el treball pròpiament dit com amb altres persones.

Totes dues habilitats, les dures i les blanes, són importants en el treball. Les habilitats dures representen aquelles coses que has aprés a fer o a usar, com les eines, tecnologies o altres competències. Les habilitats blanes són els trets interpersonals que has desenvolupat amb el temps, com les comunicacions efectives, la credibilitat que generes o la generositat. Juntes, aqueixes habilitats dures i blanes representen aqueixos instruments de la teua caixa d'eines que t'ajuden a complir amb els objectius en el teu treball.

Amb l'Any Europeu de les Capacitats 2023, en cooperació amb el Parlament Europeu, els Estats membres, els interlocutors socials, els serveis d'ocupació públics i privats, les cambres de comerç i indústria, els proveïdors d'educació i formació, i els treballadors i les empreses, la Comissió proposa donar un nou impuls a l'aprenentatge permanent.

Hui dia, les persones necessiten dotar-se de diverses capacitats, des de les bàsiques, com la lectura, l'escriptura, el càlcul i les competències digitals, fins a les capacitats professionals o tècniques, sense oblidar les capacitats empresarials i transversals, com les llengües estrangeres o el desenvolupament personal i l'aprenentatge per a aprendre.