T'interessa

FORMACIÓ

FORMACIÓ

Animació en el temps lliure infantil i juvenil

Des de les escoles d'animació juvenil es proporciona la formació que habilita per a treballar en activitats d'animació en el temps lliure infantil i juvenil.

L'IVAJ, que té la competència de la regulació en matèria d'animació juvenil, reconeix estes escoles i supervisa la formació, així com expedeix els diplomes dels cursos que acredita. Punxa ací per a saber més sobre els títols que expedeix l'IVAJ.

 

Tema Jove:

Tema Jove: Trobades

 

Tema Jove: Formació

  • Formació de l'IVAJ per a personal tècnic de joventut.
  • L'objectiu d'este programa és proporcionar a este personal un conjunt de coneixements i tècniques que els permeta desenvolupar millor i més eficaçment el seu treball quotidià.

 

Tema Jove: Estudis

 

Tema Jove: Innovació

 

Tema Jove: Publicacions

 

Residències juvenils

Les residències juvenils de l'IVAJ ofereixen allotjament a joves que, pels seus estudis, han de desplaçar-se fora del seu domicili.

Que es el IVAJ video

D'interès

Ves enrere El Consell Valencià de la Joventut i l'IVAJ han presentat l'estudi "Estat de la salut mental de la joventut valenciana"

El Consell Valencià de la Joventut i l'IVAJ han presentat l'estudi "Estat de la salut mental de la joventut valenciana"

La infravaloració i incomprensió de les persones adultes, l'estigma social i la incertesa sobre el futur són els principals obstacles que enfronten les persones joves amb problemes de salut mental, segons revela l'estudi ‘Estat de la salut mental de la joventut valenciana’, presentat pel Consell Valencià de la Joventut i l'Institut Valencià de la Joventut. A més alerta sobre el preocupant augment, entre la joventut, de les conductes suïcides i de la seua «sobremedicalització».


L'estudi apunta que quasi el 81% de la joventut valenciana afirma haver patit estrés en algun moment de la seua vida i més del 73%, ansietat, encara que només un 11% estaria disposada a demanar ajuda professional en el primer dels casos i un 19% en el segon. També incideix en què les persones joves consideren que la percepció que tenen les generacions adultes sobre la salut mental està més estigmatitzada i que moltes d'elles resten importància als problemes psicològics quan una persona jove demana ajuda. Així, el adultcentrisme, juntament amb l'estigma social i les males condicions socioeconòmiques de la joventut, dificulta que una persona jove amb malalties mentals puga recuperar-se.


La inestabilitat econòmica i laboral, la impossibilitat de complir els cànons de bellesa i un ideal de projecte de vida, la pèrdua de sers estimats, ruptures amoroses, manca d'habilitats i competències emocionals, l'estudi i les restriccions socials durant la pandèmia són les principals causes dels problemes mentals entre la joventut.


En l'estudi es recullen diferents propostes per a millorar la situació emocional de la joventut, entre les quals destaquen, incorporar la salut mental en l'agenda política, invertir en recursos i personal per a l'atenció de la salut mental tant en el sistema sanitari com en l'educatiu, donar a conéixer els recursos de salut mental accessibles a la ciutadania i crear grups de suport entre iguals.


En Observatorijove pots trobar més estudis sobre joventut.