T'interessa

D'interés

Ves enrere Gira "M'IMPORTA" amb "Escena Erasmus" 2023

Gira "M'IMPORTA" amb "Escena Erasmus" 2023

 

L’IVAJ, dins de les activitats del programa Carnet Jove i els recursos del programa "M’IMPORTA" d’educació en valors, portarà a alguns municipis del territori valencià el nou espectacle teatral europeu d’"Escena Erasmus", que és un projecte escènic europeu amb seu a la Universitat de València promogut pels vicerectorats de Cultura i Societat,d'Internacionalització i Multilingüisme, ideat i dirigit per CRIT Companyia de Teatre.

En "Escena Erasmus" participen fonamentalment estudiants europeus i europees d'intercanvi, Erasmus i estudiants de la Universitat de València. El projecte pretén aprofitar el potencial creatiu dels i les estudiants que passen un any en diferents ciutats europees, i fomentar la seua participació en la vida cultural d'aquestes ciutats.

Els espectacles, protagonitzats per estudiants Erasmus i dirigits per un equip professional de les arts escèniques valencianes, s'han representat en més de 300 ciutats, pobles i centres penitenciaris, i en festivals de teatre com els d'Almagro, Olite, Olmedo, Elx, Internacional de Santander, Alcalá... "Escena Erasmus" va rebre el 2011 el "Premi Carlomagno de la Joventut del Parlament Europeu" i el 2018 la Menció d'Honor del Premi "Spotlight on Heritage in Culture and the Arts" de la Lliga Europea d'Empreses d'Arts Escèniques a Brussel·les, el "Premi "AVETID" 2019 al millor projecte teatral valencià i al 2021 la Distinció “Lluís Vives”-Premi 9 d’Octubre del Consell de la Generalitat per l’aportació valenciana a la construcció europea.

L’objectiu de la iniciativa és crear diàleg, convivència i col·laboració entre els i les estudiants i el públic jove i de totes les edats dels municipis que acullen la representació, i establir ponts amb la vida social i cultural de cada municipi que visiten, no només per dinamitzar-la, sinó per a oferir una via de possibilitats de creixement a través de la reflexió que permet la cultura. 

L’obra d’enguany serà "Una història de por", un espectacle en forma de comèdia àcida plena de cançons que ens planteja una reflexió fascinant i emotiva, crítica i plural sobre el concepte de la "por", quines pors té la nostra societat, què els espanta als/les nostres joves, quines pors creem per a divertir-nos i quina por tenim intrínseca com a col·lectiu.

El repartiment estarà composat per 10 actrius i actors d’Alemanya, França, Itàlia, Colòmbia, Bolívia, Anglaterra i Espanya. 

El text original estarà escrit pels dramaturgs Daniel Tormo i Anna Marí, amb textos i col·laboracions dels propis actors i actrius d’"Escena Erasmus2, i la direcció està a càrrec de Josep Valero.

Com diuen des de l’equip creatiu de l’obra:

"La por és un sentiment necessari que, com a animals mamífers, ens permet estar alerta davant de perills que poden ser reals.

La por, també, és un torbament de l'ànima humana que pot ser provocat per moltes raons: per la consciència del pas del temps i de la finitud de la vida, per monstres reals i imaginaris o per una obscura herència atàvica que provoca que se'ns gele l'esperit quan ens enfrontem a certs tipus de foscor.

Hui Europa s'enfronta de nou als seus monstres: els tambors de guerra i de mort retronen de nou al continent. L'obscuritat provocada per les bombes ens recorda que els humans som fràgils, de vegades miserables, i que tenim por.

Els joves d'Escena Erasmus hem decidit traure'ns les pors del més profund de les nostres ànimes i fer-les ballar i cantar damunt l'escenari.

Benvinguts a la nostra història. Entreu. No tingueu por."

La gira "M'IMPORTA 2023" de l’IVAJ portarà l’obra enguany a les següents localitats:

  • Sant Vicent del Raspeig (2 de juny). Doble funció: matinal per a centres educatius i de vesprada per a públic general.
  • Dénia (14 de juny). Doble funció: matinal per a centres educatius i de vesprada per a públic general.
  • Sumacàrcer (3 de juliol). Funció única de vesprada pera públic general.

Prèviament, l’estrena d’"Una història de por" tindrà lloc els dies 24, 25 i 26 de maig a les 19 h a la Sala Matilde Salvador del Centre Cultural La Nau, de la Universitat de València.

T’esperem!

 

Participa:

Col·laboren: