T'interessa

D'interés

Ves enrere Camps de Volutariat de primavera

Camps de Volutariat de primavera

Joves de procedències diferents van participar en un projecte d'oci per a xiquets i xiquetes del sistema de protecció de la Generalitat, que van poder gaudir d'eixides i excursions, tallers i activitats esportives als albergs de Moraira i Benicàssim.

Els camps de voluntariat de primavera per a persones joves, impulsats des de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) per a aquestes vacances de Setmana Santa i Pasqua, comptaren amb la participació de 50 joves que treballaren amb xiquets i xiquetes del sistema de protecció de la Generalitat.

El director general de l’IVAJ, Jesús Martí, ha explicat que aquests camps es posen en marxa, en col·laboració amb la Direcció General d’Infància i Adolescència, amb el doble objectiu de fomentar en les persones joves “valors de convivència, tolerància, participació, solidaritat i aprenentatge intercultural, alhora que s’hi ofereixen activitats d’oci als xiquets i xiquetes del sistema de protecció de la Generalitat”.

També ha destacat la importància que té l’oci, durant la infància i en l’adolescència i la joventut, “com a instrument per a afavorir l’adequat desenvolupament personal, social i afectiu”, ja que els permet abandonar la rutina i relacionar-se en un espai on es poden expressar i compartir experiències més enllà de les limitacions del dia a dia.

Els camps es desenvoluparen als albergs de Benicàssim i Moraira, des del 7 fins al 16 d’abril. Hi participaren joves d’entre 18 i 30 anys, que s’encarregaren de fomentar-hi la convivència, cuidar i assistir els xiquets i xiquetes, així com desenvolupar activitats d’oci i temps lliure, com ara excursions, eixides, tallers o activitats esportives i d’animació.

Durant els tres primers dies de la seua estada al camp, les persones voluntàries reben formació sobre l’acolliment dels xiquets i xiquetes participants, amb els quals hauran de conviure 24 hores al dia, atenent totes les necessitats que puguen tindre, i “sempre supervisades i orientades per un equip d’animació”.

Viu la solidaritat

Aquests camps s’inclouen en l’oferta llançada per l’IVAJ dins del programa "Viu la solidaritat", que per a 2023 compta amb 375 places en camps de voluntariat, dirigits a persones joves d’entre 15 i 30 anys, als quals s’ofereix la possibilitat de comprometre’s, de manera voluntària i desinteressada, en el desenvolupament d’un projecte de treball amb contingut social en favor de la comunitat, combinat amb activitats complementàries d’animació.

L’oferta, que preveu les places de tot l’any, inclou dos camps de primavera i dos més d’hivern, la qual cosa suposa un total de 50 places disponibles per a cada temporada. Aquests voluntariats estan centrats en el treball amb persones menors d’edat i estan dirigits a persones joves, d’edats compreses entre 18 i 30 anys.

L’oferta d’estiu, el termini d’inscripció de la qual s’obri el pròxim 20 d’abril, inclou 11 camps relacionats amb l’arqueologia, el medi ambient i el treball amb xiquets i xiquetes, i suposa un total de 275 places, que s’ofereixen a dos grups d’edat: un, d’entre 15 i 17 anys, i un segon, que va entre els 18 i els 30 anys.

El contingut concret de cada camp es pot consultar, segons estiga definit, en el web de l’IVAJ, a través d’aquest enllaç.

Requisits per a participar en els camps

Les persones participants hauran de tindre complida l’edat mínima i no superar, el dia d’inici de l’activitat, l’edat màxima assenyalada en cada camp de voluntariat.

Per la seua banda, les persones participants en els camps de voluntariat juvenil es comprometran a fer una tasca de voluntariat de manera desinteressada els dies i les hores estipulats en el projecte tècnic del camp en el qual s’inscriuen i reunir els requisits necessaris per a dur a terme el projecte tècnic del camp de voluntariat en òptimes condicions.

Així mateix, accepten col·laborar en el desenvolupament de la programació de les activitats d’animació, contribuir a l’organització general del camp (tasques de neteja, cuina, administració i similars) i respectar les diverses creences, ideologies i diferències de totes les persones participants del camp.

La permanència en el camp des de l’inici fins al final de l’activitat programada, excepte en casos de força major, també és obligatòria, com també ho és respectar les normes de règim intern i de convivència pròpies de cada camp.