Visualització de contingut web

Teatre Jove

Trobada de Teatre Jove

L' IVAJ, impulsa la VI Trobada de Teatre Jove, que es desenvolupa per primera vegada a Alacant, del 26 al 29 de març, en sis espais escènics i seguirà en l'Espai Inestable de València de l'1 al 5 d'abril i a la Universitat Jaume I de Castelló del 8 al 12 d'abril.

La VI Trobada de Teatre Jove és una oportunitat per a conéixer i gaudir de l'activitat teatral, en la qual una trentena de grups de teatre d'Educació Secundària de cases de joventut i d'associacions juvenils de la Comunitat Valenciana que fan teatre exhibeixen les seues obres. L'activitat està patrocinada per Carnet Jove.

A més de les representacions, les persones participants es formen en tallers amb professionals de les arts escèniques i de la pedagogia; coneixen i conviuen amb altres persones que també viuen el teatre i, en general, les arts escèniques, a través de la dansa, la música, la plàstica o l'expressió corporal.

Es tracta d'una cita tant de joves que fan teatre com dels seus docents que, al llarg d'una setmana d'activitat conjunta, volen reivindicar l'educació artística i el seu valor pedagògic. En definitiva, celebrar la festa de l'educació artística i la seua força pedagògica.

En cada jornada, estudiants realitzen les seues representacions i participen en tallers impartits per professionals de la pedagogia i de les arts escèniques que culminen amb un menjar i una dinàmica grupal.

A més, els dissabtes d'aquestes tres setmanes es desenvoluparà una jornada de formació per a docents titulada 'Teatre Amb Joves: La veu dels rebels', organitzada pel Cefire Artísticoexpressiu que conclourà amb un espectacle professional dirigit als i les joves participants en la trobada. Les sessions finals tindran lloc en l'EOI i Teatre Arniches d'Alacant, el 30 de març, en la seu de CCOO PV, en Espai Inestable a València el 6 d'abril i a la Universitat Jaume I de Castelló, el 12 d'abril.

L'IVAJ participa en aquest projecte juntament amb el col·lectiu Projecte Inestable, el Màster de Teatre Aplicat (UV), AVEC Teatre i el Cefire Artísticoexpressiu. En la iniciativa també col·laboren la Federació d'Ensenyament de CCOO PV; l'Institut Valencià de Cultura (IVC), Associació de Comerciants i Afins de Benalua, Universitat Jaume I de Castelló (UJI), Freaks Arts&Gallery d'Alacant, El Taller Tumbao d'Alacant, l'AV de Benalúa "El Templet i el CEIP Benalúa.