El voluntariat arqueològic reuneix joves procedents d'11 comunitats autònomes en El Castillet de Millars

El voluntariat arqueològic reuneix joves procedents d'11 comunitats autònomes en El Castillet de Millars

El director general de l'IVA, Jesús Martí, acompanyat per l'alcalde de Millars, Ricardo Pérez, han compartit la jornada amb joves participants en el camp de voluntariat arqueològic de Millars, organitzat per l'IVAJ. 

Martí ha donat la benvinguda al grup de joves que participen en l'excavació arqueològica de El Castillet, procedents d'Andalusia, Aragó, Astúries, Castella i Lleó, Cantàbria, Castella-la Manxa, Catalunya, Comunitat de Madrid, Comunitat de Múrcia, Navarra i Comunitat Valenciana. 

El camp El Castillet de Millars treballa en una fortalesa islàmica que va ser catalogada Bé d'Interés Cultural en 2002, amb un programa d'activitats que se centra en la història i el medi ambient, on el grup interactua amb la població de Millars. 

A més de les activitats pròpies del projecte, es desenvolupen, simultàniament, activitats culturals i d'animació adaptades a les característiques de l'entorn i de les persones participants, durant les vesprades i caps de setmana. 

El director de l'IVAJ ha destacat que "els camps de voluntariats ens ajuden a donar a conéixer a través de les persones joves poblacions com Millars", l'art rupestre de les quals pertany a l'Arc Mediterrani de la Península Ibèrica, declarat Patrimoni Mundial per la Unesco en 1998. L'excavació arqueològica de El Castillet, tindrà una segona edició del 16 al 31 de juliol. 

L'IVAJ ha organitzat este estiu un total de sis camps de voluntariat d'arqueologia: dos en El Castillet, el camp Obradors, a Manises, dues edicions de Vila Romana El Prat, a Viver, i el camp la Vila Romana de L'Albir, en L' Alfàs del Pi.