Destacat

Ajudes per a activitats del Programa de Joventut 2021

Ajudes per a activitats del Programa de Joventut 2021

Per a entitats locals d'àmbit inferior a la província.

S'han convocat les ajudes a entitats locals per a realitzar activitats d'Oci Educatiu del Programa de Joventut per a 2021, dirigides a joves de 12 a 30 anys.

 

 

El termini per a presentar sol·licituds es des del 7 d'abril fins al 4 de maig de 2021.

 

+Info

Convocatòria d'ajudes 2021 per a ajuntaments i mancomunitats

Convocatòria d'ajudes 2021 per a ajuntaments i mancomunitats

Destinades a tots els municipis amb població superior a 5.000 habitants i a les mancomunitats que integren a poblacions amb menys de 5.000

S'ha obert la convocatòria per la qual 151 ajuntaments i 34 mancomunitats contractaran personal per a desenvolupar actuacions vinculades a la Xarxa Jove, amb una dotació global de 8.357.500 euros.
 
Per a tots els ajuntaments amb població superior als 5.000 habitants es destinen 5.487.000 euros i per a 34 mancomunitats i municipis amb població inferior als 5.000 habitants la dotació dins de la línia de "suport a la Xarxa Jove" ascendeix a 2.870.500 euros.
 
La Xarxa Jove es consolida anualment com a sistema públic valencià de serveis a la joventut i té caràcter de servei públic essencial, perquè es deriven prestacions indispensables per a satisfer les necessitats bàsiques personals i millorar les condicions de la qualitat de vida de la joventut.
 
Les resolucions de dotació a mancomunitats i ajuntaments s'han publicat en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV), on també es relacionen les 185 entitats locals que poden sol·licitar ajudes per a la contractació de professionals de joventut, o bé mantindre a les persones contractades o nomenades en 2020. Els perfils, la qualificació i els requisits del personal contractat o nomenat en 2021 s'especifiquen en la publicació.
 
 

Què podem fer durant la Covid?

Què podem fer durant la Covid?

L'IVAJ aposta pel desenvolupament de les activitats d'oci educatiu

El director de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí, ha mostrat la seua satisfacció per "la normalització de l'oci educatiu" i ha realitzat una crida al "oci educatiu responsable" amb motiu de l'entrada en vigor de l'autorització de la Generalitat per al desenvolupament de les activitats d'oci educatiu en la Comunitat Valenciana.
 
A partir del 15 de març entra en vigor la resolució de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, de l'11 de març, en la qual s'actualitzen les mesures COVID-19 i que estaran vigents fins al 12 d'abril.
 
Jesús Martí ha afirmat que "entrem en una nova etapa en la qual es poden realitzar les activitats d'oci educatiu i d'escoles d'animació juvenil, organitzades tant per les administracions com per les entitats o associacions juvenils d'educació no formal". "Hem de fer-ho amb totes les mesures i amb l'empenyiment que caracteritza a aquestes entitats".
 
Martí ha agraït al Consell Valencià de la Joventut, a la Associació Valenciana d'*Empreses Culturals i d'Oci Educatiu (Avecoe) i a la Associació de Professionals de Joventut de la Comunitat Valenciana (APJCV) el seu treball i la seua aposta pel desenvolupament de les millors activitats en aquests moments. Així mateix, ha valorat que "els cursos de monitor i monitora de temps lliure poden reprendre la seua activitat presencial".
 
En les instal·lacions interiors o exteriors on es desenvolupen aquestes activitats no es podrà superar el 30% de l'aforament. Les activitats hauran de realitzar-se en grups de fins a un màxim de 10 persones, a més de la persona monitora.
 
En qualsevol cas, hauran de respectar-se les mesures de seguretat i distanciament físic, seguretat interpersonal, higiene, neteja, prevenció, i seguint les indicacions contingudes en els protocols establits a aquest efecte per les autoritats sanitàries per a la prevenció de la COVID-19.
 
Albergs i campaments 'Viu l'*estiu'
 
El director de l'IVAJ ha informat que ja està obert el programa d'oferta concertada d'activitats d'oci educatiu en campaments i albergs per a grups de joves de la Comunitat Valenciana dins de les propostes 'Viu l'*Estiu 2021'.
 
"Hem activat un total de 2.168 places, en els campaments de Navalón i Jaume I d'Alcossebre, així com en els albergs La Marina en Moraira-Teulada, Mar i Vent, a Piles, i en l'alberg de Biar per a estades de grups, amb activitats d'oci educatiu des del 27 de juny al 5 de setembre", ha explicat.
 
Poden sol·licitar l'ús de les instal·lacions de l'IVAJ les associacions juvenils, els grups escolars de Primària, Secundària, Batxillerat, cicles formatius, universitats, ajuntaments, clubs esportius i altres entitats públiques o privades i, també, els grups de joves que organitzen activitats d'oci educatiu de la Comunitat Valenciana.
 
Més informació de les mesures: consultar ací
 
Més informació Oferta Concertada: consultar ací