D'interés

El JOOP viatja a Grècia

El JOOP viatja a Grècia

L'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) presenta el seu programa Jove Oportunitat (JOOP) davant l'Assemblea General de la Comissió Intermediterrànea de la Conferència de Regions Perifèriques Marítimes (CRPM), que se celebra els dies 28 i 29 de juny en Patras, a la regió grega Dytiki Ellada.
 
En el transcurs d'esta reunió el president del CRPM ha volgut agrair al govern valencià pel nostre total compromís humanitari amb els refugiats de l'Aquarius, 113 dels quals foren allotjats en les nostres instal·lacions de la residència La Florida, a Alacant.
 
Al llarg dels dos dies que dura l'assemblea hem presentat el nostre programa JOOP arribant a la conclusió que un menor finançament d'estos projectes estratègics pot posar en risc la seua execució i, per tant la CRPM trasladarà a la Comissió Europea una proposta de millora del finançament del programa que permet l'execució del JOOP.
 


 

Jove Oportunitat - JOOP - és un programa dissenyat i organitzat per l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), l'objecte del qual és la realització d'accions de motivació i orientació per a joves entre 16 i 21 anys que han abandonat els estudis. 
 

El bona acollida del programa per part dels prop de 700 participants i per tots els sectors implicats, així com l'alt percentatge d'objectius complits i el fiançament de la seua continuïtat, ja que en 2017 es va aconseguir un 70% d'inserció siga en els estudis o a nivell laboral, ha portat a la Comunitat Valenciana a presentar-ho en el context de les iniciatives sobre la joventut i la ciutadania per a la cohesió econòmica i social.
 

Com a programa de segona oportunitat, està pensat per a joves que travessen un moment d'incertesa en les seues vides, amb l'objectiu que tornen al sistema educatiu. Un equip treballa sobre la seua motivació, reforça la seua autoestima i els ajuda a construir un projecte integral de vida. L'eina pedagògica: el coaching actitudinal, en grups de 8 i 15 participants.

Información del programa

Nota de premsa Generalitat Valenciana