Web Content Display

Ocio educativo

El Institut Valencià de la Joventut pone a disposición de todas las personas jóvenes diferentes actividades y servicios como alternativas de ocio y tiempo libre, para favorecer su movilidad por el mundo y conocer otras culturas y experiencias.

Además, puedes entrar en los artículos, que desde muchos puntos de vista, se publican en nuestro blog sobre Oci Educatiu.

Declaración 'Ens reunim amb uns altres valors'

Descarga la adhesión a la declaración para firmar en el pleno de tu Ayuntamiento.

 

Listado de ayuntamientos y mancomunidades adheridos/as a la declaración de ocio educativo...

Oci educatiu video

D'interès

El Fòrum d'Escoles destaca el treball de les escoles d'animació juvenil de la Comunitat 'per a reinventar-se en temps de pandèmia'

El Fòrum d'Escoles destaca el treball de les escoles d'animació juvenil de la Comunitat 'per a reinventar-se en temps de pandèmia'

El director de l'IVAJ destaca el treball de les escoles d'animació i ofereix els continguts del programa 'M'importa d'Educació en Valors' incorporant recursos innovadors i noves tecnologies al món de l'animació juvenil.

El director general de l'IVAJ, Jesús Martí, ha inaugurat el 'Fòrum d'Escoles d'Animació Juvenil', la reunió anual de l'òrgan consultiu i de participació en matèria de formació en animació juvenil, que s'ha desenvolupat telemàticament, valorant l'esforç de les escoles que "s'han hagut de reinventar, adaptar-se i continuar treballant ja que l'animació juvenil és un camp destacat de la formació juvenil com es reconeix en la Llei de Polítiques Integrals de Joventut".

Martí ha posat a la disposició de les escoles els continguts oberts del programa 'M'importa d'Educació en Valors' i ha insistit que este tipus de formats "facilita i enriqueix el treball dels i les professionals de l'animació juvenil". Així mateix, el director de l'IVAJ ha oferit a les escoles la possibilitat de contribuir en el Pla de Formació de l'IVAJ.

En la reunió telemàtica han participat les escoles EAJ Mòn Màgic, EAJ Animat, EAJ Etell, EAJ Mono Alegre, EAJ Agustinos, EAJ YMCA, EAJ Don Bosco, EAJ FCJCV, EAJ Ensenya de Fusta-Scout Valencians, EAJ Abast Animació, EAJ Lluerna, EAJ CUYJU i el Consell Valencià de la Joventut.

El Fòrum ha treballat sobre aspectes relacionats amb la formació en animació juvenil, temes de formació per al professorat de les escoles d'animació juvenil, o propostes per a dissenyar mòduls formatius de formació permanent de monitors/as i directors/as d'activitats de temps lliure educatiu infantil i juvenil.

En el Fòrum d'Escoles s'han realitzat propostes formatives sobre recursos i jocs 'online', formació en plataformes no presencials, materials i experiències a l'aire lliure en el període de la pandèmia per COVID-19, actualització pedagògica, llenguatge inclusiu i activitats d'oci educatiu entre altres.